Importanta erbicidelor in cultura de porumb

Scris de Echipa Alcedo

Astral 40 SCPorumbul este o cultura cu un grad ridicat de imburuienare, iar necombaterea lor poate avea influenta asupra calitatii productiei. De aceea, astazi, va aducem in atentie un pachet tehnologic, util pentru culturile dumneavoastra de porumb. Este vorba de pachetul Lancelot Plus, comercializat de Alcedo care contine doua erbicide: Astral 40 SC si Lancelot Super.

Astral 40 SC, este un erbicid sistemic selectiv, care absorbit prin frunze si radacini se transloca spre tesuturile de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor, provocandu-le uscarea. Spectrul actiunii ebicide cuprinde buruieni monocotiledonate anuale (incluzand specii de Setaria, Echinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium si Avena), monocotiledonate perene (Sorghum halepense – din rizomi si din seminte, Agropyron repens), precum si dicotiledonate anuale (Amaranthus spp. si specii de crucifere). Astral 40 SC se foloseste in doza de 1,50 l/ha.

Lancelot Super este un erbicid postemergent, ce actioneaza asupra buruienilor dicotiledonate anuale si perene. Este un erbicid sistemic, cu patrundere in principal prin sistemul foliar si secundar prin radacini. Lancelot Super asigura o combatere eficienta a buruienilor in crestere, si se utilizeaza in doza de 0,033 kg/ha cand porumbul este in faza de 4-6frunze. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda sa se erbicideze atunci cand buruienile dicotiledonate au 2-6 frunze, iar in cazul infestarilor cu Cirsium arvense, maxim 10-15 cm inaltime. Volumul de apa recomandat este de 100-400 l/ha. Atentie! Este necesar sa se asigure o acoperire uniforma a buruienilor cu solutia de tratat.

Pentru pachetul Lancelot Plus se obtine o reducere de 31.37% la indeplinirea conditiilor contractuale, ajungandu-se la un cost de 179.90 RON/ha fara TVA. De asemenea, pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!”, pachetul poate fi achizitionat la pretul de 262.14 RON/ha, fara TVA, acumuland un numar de 250 de puncte.

Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea acestui pachet, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, sectiunea PRODUSE.