ILLICO – alegerea FERMIERILOR ISCUSITI!

Scris de Echipa Alcedo

In 2015 introduceam acest soi de grau nearistat in portofoliul ALCEDO. De atunci si pana acum ILLICO nu a dezamagit! Din contra, ILLICO a devenit una din alegerile FERMIERILOR ISCUSITI care s-au intors la el an de an! Este un soi de grau semitimpuriu care prezinta o plasticitate ecologica buna. In conditii de tehnologie adecvata, prezinta indici de calitate superiori, precum continutul de proteina de 11,5 – 12,5% si MMB-ul > 40 g. Acestia sunt completati de un potential de productie ridicat. In ceea ce priveste bolile, este foarte tolerant la fuzarioza spicelor (Fusariumculmorum), tolerant la rugina bruna (Puccinia recondita) si septorioza (Septoria tritici) si mediu tolerant la rugina galbena (Puccinia striiformis) si fainare (Erysiphe graminis). Perioada optima de semanat este intre 10-25 octombrie, iar densitatea optima este de 400-450 boabe germinabile/mp.

Ce beneficii veti avea daca alegeti acest soi? Veti creste profitabilitatea in ferma, prin securizarea investitiei, datorita potentialului genetic foarte productiv. Veti obtine o productie de calitate, datorita tolerantei foarte bune la boli si seceta (frunzele prezinta un strat de ceara cu rol de protectie impotriva agentilor patogeni si a secetei). Veti beneficia la maximum de potentialul soiului de grau, fara a avea pierderi cauzate de cadere (frangerea tulpinii).

Nu v-ati convins ca e cea mai buna alegere? Atunci trebuie sa stiti ca, in acest an, venim cu doua optiuni pentru tratamentul semintei:

  1. Pachetul LANGIS AMIRAL PROFFY PLUS, care cuprinde insecticidul LANGIS (cipermetrin 300 g/l), fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l) si fertilizantul MICROFERT-U, o solutie iscusita pentru tratamentul semintelor de cereale paioase.
  2. Insectofungicidul AUSTRAL PLUS (fludioxonil 10 g/l + teflutrin 40 g/l), impreuna cu fertilizantul MICROFERT-U.

Pentru mai multe informatii despre aceste produse, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO