Iata termenul la care se reia plata subventiilor la APIA

bani-subventieAgentia de Plati trebuie sa reia procesul de autorizare la plata pentru Campania 2016, mai exact transa a doua care a ramas de acordat dupa achitarea avansului. Ministrul Agriculturii, Petre Daea le-a transmis fermierilor ca platile vor fi reluate dupa aprobarea bugetului pentru anul 2017.

Precizam ca bugetul pe 2017 va fi finalizat pana pe 25 ianuarie. Reamintim ca, fermierii care au incasat avansului asteapta restul banilor, iar cei care nu au intrat deloc la plata trebuie sa primeasca sumele integrale.

Banii vor fi autorizati pentru urmatoarele scheme: Schema de plata unica pe suprafata (SAPS), Schema de plata redistributiva, Schema de plata pentru practice agricole benefice pentru clima si mediu (inverzire), Schema de plata pentru tinerii fermieri, Masura 13 – Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice si Masura 214 – Plati de agromediu.

Iata care sunt cuantumurile platilor APIA pe hectar din 2016, aprobate oficial de Guvern:

– SAPS: 96,88 euro/ha;

– Plata pentru tinerii fermieri: 22,87 euro/ha;

– Plata redistributiva I si II, corespunzator unui cuantum al platii de minimum 5 euro/ha si respectiv 48,85 euro/ha;

– Practici agricole benefice pentru clima si mediu (inverzirea): 57,37 euro/ha.

sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.