Guvernul anunta: Se majoreaza suma alocata pentru sprijinul acordat fermierilor la cumpararea motorinei

Scris de Echipa Alcedo

tractorPotrivit unei Hotarari aprobate ieri de Guvern, suma alocata in 2015 fermierilor pentru plata ajutorului de stat in scopul reducerii accizei la motorina utilizata in agricultura este majorata cu aproximativ 40%. Mai exact, de la 270,697 milioane lei la 377,472 milioane lei.

 Masura va asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizata in trimestrul III al anului 2015, la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

Mentionam ca acest sprijin va permite fermierilor sa-si diminueze costurile de productie, stimuland, astfel, sectorul agricol. Din suma alocata initial in 2015 cu aceasta destinatie, 270,697 milioane lei, pentru plata ajutorului aferent trimestrelor I si II a fost utilizata suma de 248,328 milioane lei, platile aferente motorinei utilizate in trimestrul III urmand sa se faca pana la sfarsitul anului. Precizam ca plata ajutorului se face prin centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Comunicat de presa Guvernul Romaniei

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.