Guvernul a stabilit, ieri, valoarea subventiilor pe care le vor primi fermierii

euro -subventiiIn sedinta de ieri a Executivului a fost aprobata Hotararea care stabileste cuantumul platilor directe in sectorul vegetal, precum si plafonul si cuantumul Ajutoarelor Nationale Tranzitorii (ANT1) in sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil, care se acorda pentru anul 2015.

Platile directe sunt urmatoarele:

  • Schema de plata unica pe suprafata, in cuantum de 79,7392 euro/ha;
  • Plata redistributiva – 5 euro/ha pentru primul interval, adica 1 – 5 ha inclusiv  si 51,0789 euro/ha pentru al doilea interval: peste 5 si pana la 30 ha inclusiv;
  • Plata pentru inverzire – 59,1277 euro/ha;
  • Plata pentru tinerii fermieri – 19,9348 euro/ha.

Fondurile totale alocate insumeaza 1,235 miliarde euro, din care platile directe din FEGA (Fondul European de Garantare Agricola) reprezinta 1,107 miliarde euro, iar 127,95 milioane euro constituie plafonul Ajutoarelor Nationale Tranzitorii care se aloca de la bugetul de stat.

Platile se fac in lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2015.

Comunicat de presa Guvernul Romaniei

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.