Grupurile din Australia, Canada si SUA reconfirma angajamentul pentru inovatie si biotehnologie in grau

Scris de Echipa Alcedo

grau-16 organizatii din Australia, Canada si SUA reprezentand producatorii si morarii au confirmat public sprijinul pentru inovatie in cultura de grau, incluzand comercializarea in viitor a biotehnologiilor. Declaratia vine dupa cinci ani de la semnarea documentului original. Acest nou angajament saluta adaugarea unor grupuri ample cum ar fi biroul Federatiei Americane a Fermierilor si Uniunea Nationala a Fermierilor la o coalitie larga a organizatiilor graului din cele 3 tari.

Declaratia sustine inovatii viitoare in cercetare atata timp cat graul reprezinta 20% din aportul de calorii in corpul uman, facandu-l o parte esentiala a dietei globale si critic din punct de vedere al sigurantei alimentare. Pe masura cresterii cererilor, livrarile de grau trebuie sa ramana abundente in timp ce indeplinesc cele mai inalte standarde de calitate si de nutritie. Avansarea reproducerii soiurilor si a biotehnologiei vor ajuta la protejarea si disponibilitatea alimentelor pe baza de grau.

Declaratia incurajeaza guvernele producatoare de grau si tarile importatoare sa mentina un sistem de reglementare clar, bazat pe stiinta, in care politicul sa fie implicat cat mai putin pentru minimiza intreruperile comerciale.

Avand in vedere informatiile de mai sus, ne intrebam cand oare Europa va fi deschisa pentru astfel de solutii tehnlogice ce asigura competitivitatea pe piata, in contextul cresterii demografice la nivel mondial.

sursa: news.agropages.com

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.