Gandacul ghebos si viermii sarma revin in forta

An de an, graul de toamna se cultiva pe suprafete mari. Nu exista ferma in a carei structura de productie sa lipseasca aceasta planta de cultura.

De-a lungul timpului, neefectuarea tratamentului semintelor cu un insecticid sau insectofungicid, mai ales in cazul graului cultivat dupa grau, a avut drept rezultat cresterea populatiilor daunatorilor de sol. Aceasta crestere nu a fost abrupta, ci lenta, pas cu pas, la inceput fiind invizibila pentru fermieri. Doar atunci cand s-au trezit cu vetre de atac si cu multe plante lipsa, fermierii au realizat ca ceva nu este in regula. Numai ca era mult prea tarziu.

Cresterea nivelului populatiilor daunatorilor de sol s-a petrecut cand inca erau multe optiuni pentru tratamentul semintelor. Odata cu interzicerea substantelor active imidacloprid, clotianidin sau tiametoxan, atat pentru tratamentul semintelor, cat si pentru tratamentele in vegetatie, la toate culturile de camp, optiunile chimice pentru tratamentul semintelor in vederea protejarii tinerelor plantute de grau de toamna fata de atacul daunatorilor de sol, au devenit foarte limitate. Si asta pe fondul cresterii populatiilor acestor specii de insecte daunatoare…

Tratamentul semintelor si o rotatie ca la carte sunt doua masuri aflate la indemana noastra, pentru a realiza o buna protectie a plantelor de grau aflate la inceput de drum, impotriva atacului larvelor gandacului ghebos (Zabrus tenebrioides) si al viermilor sarma (Agriotes spp.), mai ales in conditiile in care populatiile acestor specii de insecte au crescut in ultimii ani.

Mai multe informatii despre atactul gandacului ghebos si a viermilor sarma puteti citi aici.

In aceasta toamna, pentru tratamentul semintelor de cereale paioase, specialistii ALCEDO recomanda insecticidul LANGIS si fungicidele AMIRAL PROFFY 6 FS si AMIRAL NEO, aplicate impreuna cu fertilizantul starter MICROFERT-U, pentru un start bun al culturilor, o rasarire uniforma si plante mai viguroase.

Vezi aici ce pachete tehnologice au pregatit specialistii ALCEDO pentru tratamentul semintelor de cereale paioase.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.