Furnizarea in optim a molibdenului asigura inflorirea uniforma a florii soarelui si un procent redus de seminte seci

Scris de Echipa Alcedo

Molibdenul este un microelement foarte important pentru floarea soarelui, acesta servind ca purtator de electroni in procesele enzimatice prin care se realizeaza reducerea nitratilor si a azotului elementar in amoniu.

Deficienta de molibden apare pe soluri nisipoase cu continut redus de materie organica si pH < 5,5, manifestandu-se la o paleta larga de culturi, floarea soarelui fiind una dintre cele mai sensibile.

FoliMAX Molibden este recomandat pentru fertilizarea foliara a plantelor cultivate in conditii ce pot conduce la aparitia deficientei fata de acest microelement, fiind formulat pentru o preluare rapida in planta si un efect optim.

La floarea soarelui se aplica in doza de 0,4 – 0,9 l/ha, de la stadiul 4-6 frunze pana la 10 frunze.

FoliMAX Molibden previne si corecteaza deficientele nutritionale determinand obtinerea de recolte mari si de calitate.

Asocierea cu produse pe baza de bor (FoliMAX BorOn-EcoMaz sau Oleomax) poate aduce un plus de vigoare plantelor de floarea soarelui, cu obtinerea de recolte mari si de calitate.

Pentru o preluare foarte rapida in plante si o eficienta marita a tratamentului se recomanda aplicarea concomitenta cu biostimulatorii iscusiti din gama ALAGAMAX sau AMINOPOWER.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO