Fungicidul SALVATOR 25 EW va ajuta in lupta cu bolile din rapita

Scris de Echipa Alcedo

Pentru acei fermieri care in urmatoarea perioada efectueaza tratamente cu fungicide la cultura de rapita, noi va sugeram sa aveti in vedere utilizarea produsului SALVATOR 25 EW. Acesta este a doua denumire a produsului ORIUS 25 EW si il regasiti in oferta de toamna a companiei Alcedo. SALVATOR 25 EW este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, substanta activa din grupa chimica a triazolilor. Precizam ca, odata absorbit in tesuturi (in maxim 2 ore de la aplicare), produsul se transloca acropetal si are o remanenta de circa 3-4 saptamani. Datorita proprietatilor sale, produsul are actiune preventiva dar si curativa si eradicanta. Atentie! Pentru a preveni instalarea rezistentei patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu SALVATOR 25 EW la aceeasi cultura si pe aceeasi suprafata intr-un sezon.
Pentru rapita, tratamentul aplicat in toamna duce la cresterea rezistentei plantelor la iernare. SALVATOR 25 EW combate Phoma lingam, iar doza omologata este de 0,5 l/ha. Mai mult, aplicat  in toamna, in faza de rozeta a rapitei, SALVATOR 25 EW actioneaza ca un veritabil regulator de crestere (provoaca scurtarea tijei si concentrarea sucului celular, pregatind mai bine plantele pentru iernare), doza fiind in acest caz tot de 0,5 l/ha. De asemenea, nu trebuie uitate nici tratamentele preventive din primavara (mai ales in culturile mai dese, bine iesite din iarna) sau curative, la aparitia primelor simptome de boala, putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), alternarioza (Alternaria brassicae), putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), fainarea (Erysiphe communis). In acest caz, doza omologata este 1,0 l/ha;
Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.
Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.