Fungicide iscusite pentru combaterea bolilor specifice culturilor de cereale paioase

Scris de Echipa Alcedo

Din cauza agentilor fitopatogeni care produc boli la plante, daca nu se intervine la timp, culturile de cereale paioase vor avea mult de suferit, iar pierderile de productie vor fi semnificative.

Cum putem evita acest lucru?

Pentru combaterea bolilor foliare in culturile de cereale paioase, incepand cu tratamentul 1 (T1), in primavara va recomandam sa utilizati fungicide ca TOPSIN 500 SC si SALVATOR 25 EW. De asemenea, pentru combaterea eficienta a bolilor spicului, dar si a celor foliare, la tratamentele 2 si 3 (T2, T3), in portofoliul ALCEDO exista fungicide iscusite precum IMPULSE PRO 425 EC si MIRADOR XTRA.

Tot in portofoliul ALCEDO, pentru combaterea bolilor foliare si ale spicului, cu aplicare de la infratire si pana la sfarsitul infloririi, va recomandam fungicidele: TOPGUARD 25 SC, COMET, ELATUS ERA, PRIAXOR EC, AVIATOR XPRO 225 EC.

O noutate in portofoliul iscusit este biofungicidul POLYVERSUM, omologat la grau si orz, pentru combaterea fuzariozei (Fusarium spp.). Prin aplicarea a 3 tratamente se suprima sporii de Fusarium spp. si se induce rezistenta la rugini (Puccinia spp.), septorioza (Septoria sp.), patarea si sfasierea frunzelor (Drechslera tritici-repentis), etc. Este un produs ce nu polueaza chimic si induce rezistenta plantelor impotriva bolilor provocate de fungi. Deci, atentie! Nu trebuie asteptata aparitia fuzariozei sau a altor boli pe plante. Respectand calendarul de aplicare cu cele 3 tratamente, primul in toamna si celelalte 2 in primavara, se induce rezistenta plantelor, rezistenta care va permite plantelor sa „lupte” cu agentii patogeni. Si pentru ca se tot vorbeste de vaccinare, putem spune ca biofungicidul POLYVERSUM actioneaza ca un „vaccin” pentru plante.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO