Folositi Topsin 500 SC in cultura de floarea-soarelui!

Scris de Echipa Alcedo

Topsin-SCSuprafata cultivata cu floarea-soarelui a inregistrat in ultimii ani o crestere usoara. Combaterea bolilor din cultura, trebuie privita de catre fermieri ca un sistem integrat, asa ca in newsletter-ul de astazi venim cu informatii despre cum sa evitati bolile din cultura de floarea-soarelui. Trebuie sa stiti din timp care sunt produsele de care aveti nevoie pentru a va intocmi necesarul in vederea efectuarii in epoca optima a tratamentelor fitosanitare.

Unele dintre bolile care produc pagube majore in cultura florii-soarelui sunt: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), alternarioza (Alternaria spp.), etc Asadar, pentru combaterea lor se recomanda aplicarea fungicidului Topsin 500 SC, in doza de 1,4 l/ha. Potrivit specialistilor in protectia plantelor, in functie de presiunea de atac se pot efectua 1 sau 2 tratamente. Primul tratament se va efectua pana in faza de 6-8 perechi de frunze ale culturii, iar cel de-al doilea tratament se va aplica cand este format butonul floral. Primul tratament este foarte important in vederea combaterii frangerii tulpinilor, chiar daca cultura arata foarte bine si pare ca nu ar necesita tratament cu fungicide, in aceasta faza se realizeaza o combatere eficienta a acestei boli.

Mentionam ca Topsin 500 SC are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini, avand un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica.

Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa va protejati culturile de floarea-soarelui cu Topsin 500 SC, il puteti cumpara de la reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola.