Folositi fungicidul Bumper 250 CE impotriva bolilor foliare si ale spicului la cerealele paioase

Scris de Echipa Alcedo

Pentru cei dintre dumneavoastra care aveti suprafete destinate culturii mari, dar si plantatii pomicole sau viticole este important sa aveti grija de sanatatea lor, folosind cele mai bune si sigure produse de protectia plantelor. In newsletter-ul de astazi, va recomandam Bumper 250 CE, un fungicid sistemic, cu actiune preventiva si curativa si cu un spectru larg de actiune, in combaterea diverselor boli foliare si ale spicului la cereale paioase si impotriva fainarii la mar, vita de vie, dar si la castraveti.

Bumper 250 CE este un fungicid fabricat in Romania, si are ca substanta activa propiconazol. Dupa aplicare, este absorbit rapid in plante si asigura o foarte buna protectie intregii plante, inclusiv pentru cresterile noi, pentru o perioada de 21-35 zile. Acest fungicid se aplica prin stropiri foliare, in volume normale de apa, la avertizare.

In tabelul de mai jos va prezentam culturile, dar si dozele pentru care acest produs este omologat.

Cultura Agent daunare Conc.Doza Timp de pauza
Grau Complex de boli foliare si ale spicului: Fainarea (Erysiphe graminis);
Rugina bruna ( Puccinia recondita); Septorioza (Septoria tritici)
Fuzarioza (Fusarium spp.); Patarea si sfasierea frunzelor; (Helminthosporium tritici repens)
 

 

0,5 l/ha

 

 

40 zile

 

Orz de toamna Complex de boli foliare: Fainarea (Erysiphe graminis); Sfasierea frunzelor (Pyrenophora teres); Rincosporioza (Rhynchosporium secalis)  

 

0,5l/ha

 

 

40 zile

Vita de vie Fainarea (Uncinula necator) 0,2 l/ha 28 zile
Mar Fainarea (Podosphaera leucotricha) 0,03% 28 zile
Castraveti Fainarea (Shaerotheca fuliginea) 0,015% 18 zile

Retineti!

La grau si orz: se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, in functie de momentul aparitiei primelor simptome de boala si de intensitate a atacului. La aparitia mai tarzie a simptomelor si cu o intensitate mai mica a atacului, se recomanda un singur tratament, iar in cazurile de aparitie mai timpurie a primelor simptome de boala si cu o evolutie mai puternica a atacului sunt necesare doua tratamente, la interval de 15-20 de zile.

La vita de vie, mar si castraveti: tratamentele se fac la avertizare, sau in lipsa acesteia, la aparitia primelor simptome, avandu-se in vedere si recomandarile de specialitate din tehnologiile acestor culturi.

Despre compatibilitate va putem spune ca Bumper 250 CE se poate aplica impreuna cu alte produse (fungicide, insecticide, fertilizanti foliari) omologate la culturile respective, cu exceptia celor cu reactie puternic alcalina. De asemenea, este compatibil si se poate aplica in amestec cu unii fertilizanti foliari, cum ar fi de exemplu MICROFERT-U.

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO