Folositi ALCUPRAL 50 PU in vii si livezi, in perioada de repaus vegetativ

Alcupral-50-PU modificatIn aceasta perioada, specialistii in protectia plantelor va reamintesc sa nu omiteti efectuarea de tratamente, in vii si livezi cu produse cuprice. Aceste tratamente sunt extrem de benefice, intrucat pot duce la scaderea numarului de tratamente ulterioare, prin reducerea considerabila a infectiilor primare si a rezervei de forme hibernante ale daunatorilor.

Astazi va readucem in atentie un produs pe baza de cupru, si anume ALCUPRAL 50 PU.

Pentru necunoscatori, si nu numai, acest tratament se va aplica pentru o mai buna maturare (coacere) a lemnului si pentru a reduce presiunea de infectie cu boli din vii si livezi. Tratamentul trebuie efectuat atunci cand aproximativ jumatate din frunzele pomilor si a vitei-de-vie au cazut. Cuprul se va depune atat pe frunzele ramase pe plante cat si pe cele cazute pe sol.

In momentul in care vor cadea toate frunzele, cuprul aflat intre frunze va omori toti agentii patogeni care urmeaza sa ierneze pe sol. De asemenea, solutia ajunsa pe ramuri va actiona asupra agentilor patogeni de pe ramuri. Acest tratament este foarte important deoarece prin intermendiul lui se combat rasele rezistente ale bolilor ce s-au format pe parcursul perioadei de vegetatie, scade rezerva de boli si se asigura igiena culturala. Tratamentul de toamna cu produse cuprice mai ofera si avantajul cresterii rezistentei ramurilor de rod ale pomilor si a coardelor vitei-de-vie la temperaturile scazute din timpul iernii. Trebuie sa stiti ca acest produs este un fungicid de contact, cu actiune preventiva si protectoare.

Asadar, daca doriti sa achizitionati ALCUPRAL 50 PU, dar si alte produse de protectia plantelor, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.