FoliMAX® Bor 21 FS, pentru carenta de bor la rapita!

Odata cu imbunatatirea continutului hidric din sol, plantele de rapita au cunoscut in ultimele doua saptamani o evolutie spectaculoasa. Insa nu trebuie neglijat faptul ca pentru aceste cresteri, plantele au nevoie de o nutritie corespunzatoare. O fertilizare necorespunzatoare, poate crea dezechilibre in plante, care se manifesta sub forma unor carente,  asa cum poate fi si cea de bor.

Asadar, in cultura de rapita, carenta de bor apare de obicei pe solurile acide. Simptomele survin mai intai la frunzele tinere, acestea capatand o paloare verzuie, rosiatica pe limb, iar intre nervuri apar pete pestrite, galbene. Plantele au aspect de tufa, cu tulpini subtiri si internodii scurte, deseori goale, ce prezinta leziuni ondulate, necrotice, cauzate de dereglarile de crestere. La nivelul inflorescentelor, gradul de fertilitate este evident scazut, din cauza caderii florilor si a bobocilor florali, astfel ca silicvele vor fi in numar redus si vor avea un numar mic de seminte. Solurile usoare, nisipoase sau cele alcaline, turboase si calcaroase, pot determina aparitia carentei de bor, mai ales in perioadele ploioase, urmate de perioadele cu seceta. Pe terenurile unde s-a constatat deficienta de bor se vor administra ingrasaminte ce contin bor, acestea contribuind la dezvoltarea sistemului radicular al plantelor. In cazul manifestarii deficientei de bor in cultura, aceasta poate fi contracarata rapid si cu succes, si prin aplicarea de stropiri foliare cu fertilizanti ce contin bor, printre care recomandam FoliMAX® Bor 21 FS (cel mai concentrat fertilizant cu bor cu solubilizare rapida FS -21,0% bor).

Asadar, daca sesizati carenta de bor in cultura de rapita, luati masuri urgente, iar daca doriti sa achizitionati acest fertilizant pe baza de bor, luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. sau cu dr. ing. Cristian Urzica, Fertinova SRL (office.fertinova@rdsmail.ro).

Material furnizat de Cristian Urzica, Fertinova SRL

Text prelucrat de echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.