Floramix – control eficient al gramineelor problema din cultura graului

Scris de Echipa Alcedo

Pentru cei ce vor sa erbicideze culturile de grau, va recomandam in newsletter-ul de astazi produsul Floramix, erbicid al companiei Dow AgroSciences, ce are in componenta sa doua substante active: piroxulam si florasulam. Floramix are un spectru larg de combatere a buruienilor graminee si cu frunza lata anuale din culturile de grau. Poate fi utilizat postemergent, de la stadiul de 2-3 frunze la stadiul de doua noduri ale graului, cu aplicare doar primavara. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda sa se erbicideze atunci cand buruienile sunt in crestere activa. Combaterea este influentata de stadiul de dezvoltare a buruienilor, stadiile tinere fiind mai usor de controlat. Buruienile monocotiledonate sensibile la acest produs sunt: Apera spica-venti, Avena fatua, Alopecurus myosuroides, Bromus spp. De asemenea, exista buruieni monocotiledonate moderat sensibile, ca Echinochloa crus-galli, Lolium spp, ce pot fi combatute cu Floramix. Mai mult, combate cu succes si buruienile dicotile sensibile ca: Adonis spp, Amaranthus retroflexus, Brasica spp, Veronica spp, Viola arvensis, Galium aparine, Papaver rhoes, Chenopodium spp, Matricaria spp., Sinapis arvensis, etc, dar si buruieni dicotile moderat sensibile: Centaurea cyanus, Cirsum arvense, Consolida regalis.

In tabelul de mai jos, gasiti dozele pentru care este omologat:

Cultura Agent daunare Doza
Grau Buruieni monocotiledonate anuale (Apera spica venti) 120 g/ha + 0,6 l/ha adjuvant
Grau Buruieni monocotiledonate anuale (Avena fatua) si unele dicotiledonate anuale(Matricaria, Raphanus, Chenopodium, Capsella, Sinapis,Polygonum – sub 3 frunze, Galeopsis – sub 3 frunze) Monocotiledonate – inainte de infratire, Dicotiledonate anuale 2-4 frunze 260 g/ha + 0,6 l/ha

Pentru mai multe informatii despre acest produs, dar si alte produse de protectia plantelor, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona agricola in care va aflati sau sa intrati pe site-ulwww.alcedoltd.ro, la SECTIUNEA PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.