Floare Express si Floare Pulsar doua pachete ce combat eficient buruienile

Scris de Echipa Alcedo

Pentru a avea o cultura lipsita de buruieni, va puteti aproviziona inca de pe acum cu produse care combat buruienile din cultura florii-soarelui. Asadar, tinand cont de acest aspect va puteti achizitiona pachetele Floare Express sau Floare Pulsar, comercializate de Alcedo.

Pachetul Floare Express are in compozitia sa erbicidele Express 50 SG, si la alegere Leopard sau Rango, iar pachetul Floare Pulsar contine erbicidul Pulsar ]i, de asemenea, la alegere Leopard  sau Rango.

Erbicidul Express 50 SG, din pachetul Floare Express este un erbicid selectiv sistemic sulfonilureic, pentru combaterea in postemergenta a buruienilor cu frunza lata din culturile de floarea-soarelui semanate din hibrizi toleranti la Express (P64LE19, P64LE20, P64LE25, P64LE99 si P64HE39) produsi de Pioneer. Produsul este absorbit prin frunze si radacini si este translocat rapid in intreaga planta. Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar abia dupa 5-10 zile si moartea se produce dupa 15-25 zile. Express are eficacitate maxima cand este aplicat in faza de crestere activa a buruienilor si se foloseste in doza de 0,03 kg/ha.

Erbicidul Pulsar 40, din pachetul Floare Pulsar, este un erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate anuale din culturile de floarea-soarelui-hibrizi de tip Clearfield. Substanta activa, imazamox, este preluata de plante in special prin frunze, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale la nivelul solului, asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui posibil nou val.  Pulsar se utilizeaza in doza de 1,20 l/ha, iar dupa aplicare plantele mor pe parcursul a 7-14 zile. Pulsar 40 combate rasele de Orobanche frecvent intalnite in Romania.

Leopard 5 EC este un erbicid cu actiune sistemica, ce se utilizeaza in doza de 1,50 l/ha, pentru combaterea buruienilor graminee, mai ales a costreiului, fiind selectiv fata de culturile dicotiledonate.

Erbicidul RANGO, este a doua denumire comerciala a lui Pantera 40 EC si se utilizeza in doza de 0,75-1,75 l/ha. Este un produs de baza in combaterea totala a gramineelor. Pentru o buna eficacitate, se recomanda ca buruienile graminee anuale, sa fie in faza de 2-4 frunze, gramineele perene 10-20 cm iar Sorghum halepense (costreiul) in faza de pana la 10-70 cm inaltime (pana la formarea paniculului).

Pentru pachetul Floare Express se obtine o reducere de 24.86% la indeplinirea conditiilor contractuale, ajungandu-se la un cost de 179.90 RON/ha fara TVA, in timp ce pentru Pachetul Floare Pulsar se obtine o reducere de 24,10% la indeplinirea conditiilor contractuale, ajungandu-se la un cost de 314,90. De asemenea, pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!”, pachetele pot fi achizitionate la pretul de 239.43 RON/ha, fara TVA, acumuland un numar de 180 de puncte, pentru Floare Express, respectiv 414,90 RON/ha, fara TVA, acumuland un numar de 300 de puncte pentru Floare Pulsar.

Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea acestor pachete, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, sectiunea PRODUSE.

 

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.