Fii AMIRAL in protectia semintelor de cereale paioase!

Scris de Echipa Alcedo

In conditii de mediu favorabile, prin semintele de cereale se transmit numerosi agenti patogeni. La soiurile sensibile si in absenta unor tratamente cu fungicide, poate fi afectata considerabil densitatea plantelor la rasarire, calitatea spicelor si capacitatea de productie.

Cei mai raspanditi agenti patogeni care se transmit prin samanta si sol apartin genurilor Fusarium, Septoria, Ustilago si Helminthosporium, iar cei mai periculosi sunt cei din genul Tilletia, care produc malura comuna. Gradul de infectare la nivelul spicului poate ajunge la 70-80%, rezistenta la ger si seceta este diminuata foarte mult, iar pierderile de productie pot ajunge pana la 40-50%.

Pentru prevenirea si combaterea acestor boli, se recomanda:

  • sa achizitionati si sa utilizati samanta certificata, de la un furnizor autorizat.
  • sa cultivati soiuri mai rezistente la aceste boli.
  • sa efectuati tratamentul semintelor inainte de semanat.

Cu ce produse ne putem proteja samanta de cereale paioase?

AMIRAL PROFFY 6 FS este un fungicid iscusit, consacrat, fabricat in Romania, ce beneficiaza de o formulare moderna. Este un produs sistemic ce actioneaza preventiv si curativ asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni care se transmit prin seminte si/sau sol. AMIRAL PROFFY 6 FS este omologat la grau, orz, orzoaica, triticale si secara in doza de 0,5 l/t de samanta.

AMIRAL NEO este un alt fungicid sistemic, modern, din clasa triazolilor, special creat pentru tratamentul semintelor de cereale paioase, cu proprietati protective si curative si cu o eficacitate dovedita in combaterea unui spectru larg de boli transmise prin samanta si/sau sol. AMIRAL NEO este omologat la grau in doza de 1 l/t si orz 1,33 l/t samanta.