Fertilizarea foliara la leguminoase influenteaza semnificativ nivelul recoltei

Scris de Echipa Alcedo

Suprafata cat mai mare a foliajului sanatos, capabil sa absoarba radiatia solara cat mai eficient, este determinanta si influenteaza direct nivelul recoltei la leguminoase.

La leguminoasele pentru boabe, in special la mazare, fasole si soia, aparitia unor deficiente de microelemente, printre care molibdenul si borul, pot afecta semnificativ si nivelul recoltei. Totodata, simbioza cu microorganismele fixatoare de azot functioneaza mult mai eficient in cazul aprovizionarii optime cu azot.

Deficienta de bor la soia. | Sursa: ATP Nutrition

De asemenea, sistemul de aparare al plantelor poate fi influentat pozitiv prin aplicarea de tratamente foliare cu fertilizanti ce contin siliciu.

In situatii de deficiente sau de stres, recomandam  tratamentele foliare preventive sau curative folosind produsele:

  • FoliMAX Bmol, in doza de 1-1,25 l/ha;
  • FoliMAX Molibden, in doza de 0,5-0,9 l/ha;
  • FoliMAX BorOn Plus, in doza de 0,5-1,0 kg/ha;
  • OLEOMAX, in doza de 1,5-2,0 kg/ha;
  • FoliMAX Silicium, in doza de 0,5 litri/ha.

Pentru recolte mari, cresterea continutului de proteine si rezistenta marita la stresul abiotic, produsele de mai sus pot fi aplicate impreuna cu unul dintre biostimulatorii ALGAMAX, AMINOPOWER sau ROBOOSTER.

Vezi aici ce simptome apar odata cu carenta de microelemente si cum putem evita pierderile de recolta.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO