Fertilizarea faziala a cerealelor paioase, pe platforma de testare ATELIER ALCEDO Deveselu!

Epoca de fertilizare pentru cerealele semanate in toamna este in plina desfasurare, veriga deosebit de importanta pentru buna crestere si dezvoltare a plantelor, si cu influenta foarte mare asupra productiei. Fertilizarea a inceput si in platforma de testare ATELIER ALCEDO, unde in acest an se aplica ENTEC 26 (+13), un ingrasamant de ultima generatie, pe baza de azot, cu eliberare lenta (inhibat cu DMPP, un inhibitor al procesului de nitrificare) si sulf. Incetinirea acestui proces asigura o stabilitate mai mare, o disponibilitate mai indelungata a azotului si o protectie mai buna impotriva levigarii. In plus, fata de azotul stabilizat, fertilizantul contine si o proportie de azot nitric, care devine rapid disponibil pentru preluarea de catre plante.
Acum, cand plantele de grau sunt in stadiul de 3 frunze (BBCH 13), se aplica 250 kg/ha ENTEC 26 (+13), adica 65 kg azot s.a., urmand ca in stadiul de 2 noduri pana in faza de burduf (BBCH 32-39), sa se mai aplice inca 250 kg/ha ENTEC 26 (+13), prin cele doua aplicari asigurandu-le plantelor o cantitate de 130 kg azot s.a.
Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.