FERTILITATEA SOLULUI din Romania

Scris de Echipa Alcedo

analize-de-sol-alchimexCat de fertil este solul din Romania? O intrebare la care am incercat sa oferim un raspuns cu ajutorul experientei specialistilor laboratorului Alchimex pentru analize de sol, din cadrul companiei ALCEDO.
Desi Romania are un sol cu un urias potential, tehnicile agricole agresive si aplicarea nerationala a ingrasamintelor au condus la situatia de astazi, in care majoritatea terenurilor lucrate nu mai prezinta parametri optimi pentru obtinerea unor produtii maxime. Dincolo de partea stiintifica si metodologica a analizelor, ceea ce este foarte important este ca fermierul are nevoie de un minim de informatii despre sol. Este foarte greu sa fii performant in agricultura, fara sa ai niste minime cunostinte despre sol. Practic, asta incercam noi sa facem aici, sa le oferim fermierilor informatii despre solul pe care-l cultiva. Analizam un numar de parametrii care ne dau noua echilibrul si starea chimica a solului, si un alt numar de parametrii care ne ofera informatii despre starea lui de fertilitate si continutul de nutrienti”, a explicat seful laboratorului Alchimex pentru analiza de sol, Emilian Tudor. In cadrul laboratorului Alchimex, experienta specialistilor arata ca multe ferme din Romania se confrunta cu probleme de sol. Astfel, la 1.000 de probe analizate, doar un sfert au avut sol in parametrii optimi. ”Tot ceea ce nu respecta standardele de calitate inseamna productii mai mici si, implicit, un randament mai mic, cheltuieli mai mari si pierderi mai mari pentru fermieri, spune Emilian Tudor.
Pentru a putea afla mai multe despre calitatea solului pe care fermierii il lucreaza, dar si cum pot creste nivelul de humus al acestuia, cititi materialul pe larg, accesand link-ul http://agrointel.ro/66819/fertilitatea-solului-din-romania-ce-spun-analizele-de-sol-efectuate-in-laboratorul-alchimex/.
sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.