Fermierii vor primi motorina aferenta trimestrului lV 2014

Scris de Echipa Alcedo

tractorCantitatea de 90.500,00 mii litri de motorina se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare, se arata in Hotararea privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina in trimestrul IV 2014. Potrivit documentului postat pe site-ul MADR, perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura este pana la data de 31 decembrie 2014. Diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse ce se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare este de 1,7975 lei/litru. Suma totala alocata schemei de ajutor de stat reglementata de prezenta hotarare este de 162.673,75 mii lei si se asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2015.

Cantitatile maxime de motorina sunt: pentru cereale 42 l/ha, orez 32 l/ha, oleoaginoase 20 l/ha, cartof 50 l/ha, sfecla de zahar 46 l/ha, legume cultivate in camp 49 l/ha, legume cultivate in spatii protejate 25 l/ha, livezi 43 l/ha, etc.

sursa:madr.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.