Fermierii ar putea beneficia de TVA de 9% pentru apa

irigatiiPentru a sprijini investitiile in irigatii, Ministerul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat recent ca analizeaza posibilitatea de a reduce cota TVA de la 24% la 9% pentru apa.

Vom mai discuta despre TVA la apa, a fost o idee lansata de reducere la 9% a TVA pentru apa. Acesta ar fi, din punctul meu de vedere, un sprijin foarte important pentru agricultura, mai ales daca vorbim despre sistemul de irigatii. Sunt convins ca si reducerea TVA la 9% pentru apa ar fi un imbold foarte important”, a spus ministrul Eugen Teodorovici.

In Romania, sistemele de irigatii sunt functionale pe circa 800.000 de hectare, adica pe mai putin de 10% din totalul suprafetei arabile. Cu toate acestea, exista regiuni in care agricultorii nu au putut folosi sistemele de irigatii din cauza preturilor prea mari la apa si energie.

Un asemenea exemplu se poate intalni in Moldova, unde chiar daca exista o suprafata functionala a sistemului de irigatii de aproape 60.000 de hectare, doar 250 de hectare au fost irigate in aceasta vara.

sursa: stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.