Fermieri: Veti primi adeverinte pentru subventii chiar daca aveti datorii la bugetul local

grauEliberarea adeverintelor necesare fermierilor pentru obtinerea subventiilor, de catre primarii, nu va mai fi conditionata de lipsa datoriilor la bugetul local, porivit unui comunicat al Federatiei Agrostar. Ministerul Agriculturii a convenit sa completeze prevederile Ordinului 619/2015 in sensul ca „eliberarea adeverintei nu poate fi conditionata de existenta datoriilor la bugetul local”.

Aceasta solicitare a venit ca urmare a faptului ca, in anii trecuti, au fost nenumarate cazuri in care fermierii nu au putut obtine aceste adeverinte de la primarii, deoarece inregistrau debite la bugetele locale. Or, conform regulamentelor UE, obtinerea subventiilor nu poate fi conditionata de existenta datoriilor si/sau de plata acestora”, a declarat secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu. Mai mult decat atat, Federatia Agrostar a obtinut si eliberarea gratuita de catre medicii veterinari a adeverintelor pentru crescatorii de animale.

Comunicat de presa AGROSTAR

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.