Fermieri, nu uitati! 15 iunie ultima zi in care APIA primeste cererile unice de plata fara penalizari

APIAIeri, Agentia de Plati si Interventii in Agricultura a emis un comunicat in care anunta producatorii agricoli ca termenul pana la care se poarte depunere cererea unica de plata fara penalizari este luni, 15 iunie. Dupa aceasta data, documentele si formulare mai pot fi aduse la APIA inca 25 de zile, insa pentru fiecare zi lucratoare de intarziere, solicitantul va fi penalizat cu 1% din valoarea subventiilor ce i se cuvin pentru anul 2015.

”Fermierii vor putea depune cererea unica de plata pentru anul 2015 (inclusiv modificari, corecturi, actualizari etc.) pana la data de 15 iunie a.c. fara penalizari, dupa aceasta data cererea putand fi depusa, timp de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere”, se arata in comunicarea APIA.

Agentia mai face, de asemenea, o serie de precizari cu privire la cererea de plata pentru proprietarii de pasuni sau pajisti. ”Utilizatorii terenurilor din categoria de folosinta pasuni/fanete vor putea depune cererea unica de plata pentru terenurile in cauza fara a fi obligati sa detina si animale pentru pasunarea acelor suprafete de teren, cu obligatia de a dovedi activitatea agricola minima de cosit cel putin o data pe an, prin valorificarea/depozitarea fanului rezultat”, se specifica.

sursa:agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.