Fermieri NU incediati miristile, riscati amenzi usturatoate!

Scris de Echipa Alcedo

arderea miristilorFermierii care vor sa arda miristile si/sau resturile menajere vegetale rezultate dupa recoltarea culturilor, risca sa primeasca amenzi, atentioneaza Agentia pentru Protectia Mediului. Pot exista cazuri exceptionale in care fermierii pot recurge la arderea miristilor si/sau a resturilor vegetale (paie de cereale, paioase, vrejuri de plante proteice sau de cartofi, coceni de porumb, tulpini de floarea-soarelui, rapita etc.), ca o masura de carantina fitosanitara, pentru prevenirea raspandirii unor boli sau daunatori, care afecteaza culturile.

Acordul pentru aceasta procedura este dat numai de catre autoritatea competenta pentru protectia mediului. Fermierul are nevoie de urmatoarele acte: notificare catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, notificare catre Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean, act doveditor de la Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala – privind prezenta bolilor sau daunatorilor pe terenurile ce fac obiectul solicitarii, respectiv acceptul primarilor din localitatea/localitatile pe care se afla situat terenul.

Sanctiunile aplicate se incadreaza intre 3.000 si 6.000 de lei pentru persoanele fizice, si intre 25.000 si 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

sursa: agrobroker.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.