Fermieri, inca mai puteti intra la erbicidat!

galeraGALERA SUPER, solutia consacrata pentru combaterea cu succes a buruienilor din rapita

Pentru fermierii care au infiintat acum in toamna rapita, specialistii spun ca inca este momentul sa se erbicideze aceasta cultura, mai ales ca ploile cazute cu ceva timp in urma au favorizat cresterea si dezvoltarea buruienilor. Asadar, va reamintim sa incercati sa utilizati erbicidul GALERA SUPER. Acesta este un erbicid cu aplicare foliara, care combate buruienile dicotile anuale si perene. Fiind o formulare cu trei substante active, acesta are o dubla actiune, de contact, datorita picloramului si sistemica datorita clopiralidului si aminopiralidului, buruienile neavand nici o sansa de supravietuire.

Trebuie stiut ca acest erbicid se poate aplica atat in preemergenta cat si in postemergenta timpurie (stadiul de 1-3 frunze), sau mai tarziu cand rapita are 3-9 frunze. De asemenea, GALERA SUPER se poate utiliza in primavara, inainte ca mugurii florali sa fie vizibili. Despre doza pe care o puteti aplica, va spunem ca aceasta este de 0,2 l/ha toamna si 0,25 l/ha primavara, intr-un volum de 200-400 l apa/ha.

Desi are o flexibilitate mare de aplicare, consideram ca aplicarea in toamna, in postemergenta, asigura cel mai bun grad de combatere, eliminand inclusiv buruienile care ierneaza sub forma de rozeta si care ar fi mult mai greu de combatut in primavara. Prin urmare, in primavara plantele de rapita dezvoltandu-se rapid, acopera solul, buruienile nemaiavand nici o sansa sa rasara.

Dintre buruienile pe care le combate GALERA SUPER enumeram: Matricaria spp. (musetel), Anthemis spp. (romanita), Cirsium arvense (palamida), Galium aparine (turita), Sonchus spp. (susai), Centaurea cyanus (albastrita), Taraxacum officinale (papadia), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Senecio vulgaris (spalacioasa), Polygonum convulvus (volbura), Fagopyrum tataricum (hrisca tatarasca), Fumaria offininalis (fumarita), Solanum nigrum (zarna), Trifolium spp.

Retineti! Erbicidul GALERA SUPER nu ar trebui aplicat in conditii de mediu sau agronomice nefavorabile cresterii plantelor (exemplu: vreme rece, seceta, fertilitate scazuta a solului). De asemenea, nu se aplica tratamentul in conditii de vant, pentru a evita imprastierea produsului pe alte culturi decat cea de rapita, intrucat produsul poate provoca daune celorlalte culturi cu frunza lata.

Atentie! In cazul in care cultura de rapita tratata cu GALERA SUPER este calamitata (inghet, boli, daunatori) se impun anumite restrictii in ceea ce priveste infiintarea urmatoarei culturi. Astfel, la cel putin o luna dupa efectuarea tratamentului si aratura terenului se pot infiinta urmatoarele culturi: rapita de primavara, mustar, varza transplantata, cereale paioase sau porumb.

Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea acestui erbicid, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.