Fermieri, AFIR va anunta: Se prelungeste sesiunea de depunere a proiectelor de investitii!

Scris de Echipa Alcedo

AFIRDe curand, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca se prelungeste sesiunea de primire a proiectelor de investitii pentru procesarea produselor agricole si pomicole si pentru dezvoltarea exploatatiilor pomicole. Asadar, este vorba despre: submasurile (sM) 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”, 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/comercializarea si/sau dezvoltarea de produse agricole” si 4.2a „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/comercializarea si/sau dezvoltarea de produse pomicole” pana la 30 noiembrie 2016, ora 16.00 pentru sM 4.1a si pana la 15 decembrie 2016, ora 16.00 pentru submasurile 4.2 si 4.2a.

Alocarea bugetara pentru cele 3 submasuri, stabilita pentru sesiunea 2016 este impartita astfel: pentru sM 4.1a alocarea este de 70.586.064 euro, pentru sM 4.2 alocarea este de 93.489.143 euro, iar pentru sM 4.2a alocarea este de 8.629.953 euro.

Precizam ca AFIR primeste solicitari de finantare in limita plafonului de depunere a proiectelor, respectiv 120% din suma alocata pe sesiune. In prezent mai sunt disponibile fonduri europene nerambursabile dupa cum urmeaza:

  • aproximativ 43,6 milioane de euro pentru sM 4.1a;
  • aproximativ 68 milioane de euro pentru sM 4.2;
  • aproximativ 8,6 milioane de europentru sM 4.2a.

Pragul minim de depunere a proiectelor pana la inchiderea sesiunii este de 10 puncte (sM 4.1a si sM 4.2a), iar pentru sM 4.2 este de 15 puncte. Dupa incheierea evaluarii de catre AFIR, proiectele vor fi selectate in functie de punctajul obtinut la criteriile de selectie de catre fiecare proiect in parte, in ordine descrescatoare. Selectia proiectelor se va realiza in limita alocarii disponibile in 2016.

Toti cei interesati sa depuna proiecte de investitii in exploatatii pomicole, dar si pentru procesare in sectoarele agricol si pomicol, pot consulta gratuit pe pagina oficiala de internet a Agentiei (www.afir.info), Ghidul Solicitantului pentru submasurile amintite.

sursa: afir.info

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.