Fara buruieni cu PALLAS PLUS

Scris de Echipa Alcedo

Rival-Superstar-20g (1)In urma precipitatiilor abundente din timpul sezonului, a avut loc o explozie de buruieni aparute in culturi. Fara combaterea lor nu poate fi realizata o productie ridicata si economica. Imburuienarea poate duce la diminuarea eficientei si a celorlalte verigi tehnologice. De asemenea, productia se poate micsora cu 30-40%, dar pierderile pot fi si mai mari, contribuind la marirea pretului de cost al produsului, ducand la reducerea profitului. Pentru a nu va confrunta cu aceste probleme, ALCEDO va recomanda pachetul PALLAS PLUS care contine erbicidele: RIVAL SUPERSTAR 75 GD si PALLAS 75 WG.

RIVAL SUPERSTAR 75 GD actioneaza ca un erbicid sistemic, selectiv fata de cerealele paioase. Combate un spectru mare de buruieni dicotiledonate anuale si perene, inclusiv pe cele rezistente la 2,4 D. Dupa tratament, substantele active sunt absorbite prin frunze si prin radacini, avand o actiune erbicida complementar-sinergica, buruienile dicotiledonate fiind distruse in 7-21 zile. Eficienta actiunii erbicide este influentata de conditiile pedoclimatice existente (umiditatea atmosferica si la sol, reactia solutiei solului, temperatura ambianta), de sensibilitatea si stadiul de crestere a buruienilor, precum si de momentul aplicarii tratamentelor. RIVAL SUPERSTAR 75 GD este omologat pentru erbicidarea postemergenta a culturilor de grau, orz, orzoaica de primavara si ovaz, in doza de 15-20 g/ha, folosindu-se 200-500 l apa/ha.

PALLAS 75 WG este un erbicid sistemic, cu aplicare postemergenta, destinat combaterii buruienilor graminee si a celor cu frunza lata din culturile de grau. Erbicidul  se asimileaza foliar, dar prezinta si un control rezidual de scurta durata in sol, pentru buruienile nou aparute, in functie de specie si conditiile de mediu. Cresterea buruienilor este stopata imediat dupa aplicare. Primele simptome vizibile (decolorarea si rasucirea frunzelor) se observa la 3-4 zile dupa erbicidare.

PALLAS 75 WG poate fi aplicat de la stadiul de 2-3 frunze la stadiul de 2-3 internodii a culturii de grau. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda sa se erbicideze atunci cand buruienile sunt in crestere activa. Asigurati-va ca buruienile sunt uniform acoperite cu solutia de tratat. PALLAS 75 WG este compatibil cu majoritatea fungicidelor, insecticidelor, fertilizantilor foliari si majoritatea erbicidelor. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de combatibilitate si se va face un test. Adaosul de ingrasaminte precum ureea, azotatul de amoniu sau sulfatul de amoniu in rezervor, poate imbunatati activitatea de combatere a buruienilor. Nu se recomanda amestecul in rezervor cu erbicide pe baza de ester al acidului 2,4-D, datorita efectului antagonic in combaterea buruienilor monocotiledonate.PALLAS 75 WG nu se recomanda sa fie aplicat in amestec cu insecticide organofosforice sau regulatori de crestere datorita riscului crescut de prejudiciere a culturii.

La indeplinirea conditiilor contractuale, pentru pachetul PALLAS PLUS se obtine o reducere de 27,15% ajungandu-se la pretul de 107.90 RON/ha, fara TVA. Pentru cei care doresc, sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 148,12 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 120 de puncte.

Daca v-au convins caracteristicile pachetului PALLAS PLUS si doriti sa-l achizitionati, puteti lua legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, sectiunea PRODUSE.

 

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.