FALADO – soi de grau aristat, tolerant la bolile specifice

Fermierii iscusiti isi doresc productii stabile an de an, iar pentru a indeplini aceasta conditie va recomandam soiul de grau FALADO, un soi ce se poate cultiva in toate zonele de cultura ale graului din Romania.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu;
  • talia plantelor: medie (78-85 cm);
  • rezistenta la inghet: tolerant;
  • adaptabilitate buna in diferite conditii pedoclimatice;
  • capacitate buna de infratire;
  • dezvoltare rapida in primele faze de vegetatie;
  • tolerant la seceta, isi rasuceste frunzele in conditii de arsita;
  • frunza cerata;

TOLERANTA LA BOLI

  • fuzarioza (Fusarium ): foarte tolerant;
  • fainare (Erysiphe graminis): tolerant;
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): tolerant;
  • rugina bruna (Puccinia recondita): tolerant;
  • septorioza (Septoria tritici): tolerant;

INDICI DE CALITATE

  • segment de panificatie: calitate buna;
  • continut de proteina: 12-13,5%;
  • boabe de duritate medie;
  • MMB: > 40 g;
  • masa hectolitrica: 75-78 kg/hl;
  • productii stabile an de an;
  • soi intensiv, capacitate buna de productie;

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania;
  • densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/m2;
  • perioada optima de semanat: 5-25 octombrie.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.