FALADO – soi de grau aristat, tolerant la bolile specifice
Scris de Echipa Alcedo
Fermierii iscusiti isi doresc productii stabile an de an, iar pentru a indeplini aceasta conditie va recomandam soiul de grau FALADO, un soi ce se poate cultiva in toate zonele de cultura ale graului din Romania.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat, timpuriu;
- talia plantelor: medie (78-85 cm);
- rezistenta la inghet: tolerant;
- adaptabilitate buna in diferite conditii pedoclimatice;
- capacitate buna de infratire;
- dezvoltare rapida in primele faze de vegetatie;
- tolerant la seceta, isi rasuceste frunzele in conditii de arsita;
- frunza cerata;
TOLERANTA LA BOLI
- fuzarioza (Fusarium ): foarte tolerant;
- fainare (Erysiphe graminis): tolerant;
- rugina galbena (Puccinia striiformis): tolerant;
- rugina bruna (Puccinia recondita): tolerant;
- septorioza (Septoria tritici): tolerant;
INDICI DE CALITATE
- segment de panificatie: calitate buna;
- continut de proteina: 12-13,5%;
- boabe de duritate medie;
- MMB: > 40 g;
- masa hectolitrica: 75-78 kg/hl;
- productii stabile an de an;
- soi intensiv, capacitate buna de productie;
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania;
- densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/m2;
- perioada optima de semanat: 5-25 octombrie.
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO