Fainare, fuzarioza, rugini, septorioza… ce soi de grau este tolerant la ele?

Toleranta unui soi de grau la bolile specifice acestei culturi este un aspect foarte important. RUBISKO este unul din soiurile din portofoliul de SEMINTE ISCUSITE care este tolerant la un spectru mare de boli, printre care fainarea, fuzarioza, ruginile, septorioza si altele. Ce alte insusiri fiziologice are acest soi puteti citi mai jos.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat
  • talia plantelor mica-medie
  • alungirea paiului: timpurie
  • capacitatea de infratire foarte ridicata
  • inflorire semi timpurie
  • aparitia spicului: timpurie
  • rezistenta la ger: foarte putin sensibil
  • rezistenta la cadere: foarte buna
  • sensibil la clortoluron
  • boabe de duritate medie-tare

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): rezistent
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): rezistent
  • rugina bruna (Puccinia recondita): foarte rezistent
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu rezistent
  • septorioza (Septoria tritici): rezistent
  • helmintosporioza (Helminthosporium tritici-repentis): rezistent
  • ochi de pasare (Pseudocercosporella herpotrichoides): sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 11-13%;
  • energie: 120-175
  • segment de panificatie: calitate ridicata
  • potential de productie ridicat

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 300-370 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.