Europa va deveni cel mai mare exportator de grau din lume

pretul-grauluiEuropa este pe punctul de a deveni cel mai mare exportator de grau in sezonul urmator, depasind Statele Unite ale Americii, profund afectate de seceta. Uniunea Europeana va livra 27.5 de milioane de tone de grau in 2014-15, potrivit Departamentului Agriculturii din SUA care a publicat si primele previziuni pentru sezonul viitor.

Cantitatea estimata pentru Europa este, de fapt, de circa 30 de milioane de tone de grau, spun analistii citati de Agrimoney, ceea ce va plasa statele de pe continent pe primul loc intr-un top in care SUA a condus continuu din anii 1960 incoace. Terenul castigat de UE reflecta gradul de deteriorare la cultura de grau de toamna din SUA.

sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.