Estimari: Productia de rapita, mai mare in acest an

rapita putin infloritaProductia de rapita din acest an va fi mai mare cu 1,8% fata de cea de anul trecut, in conditiile in care plantele sunt mult mai dezvoltate decat ar fi normal in aceasta perioada, sustin specialistii de la Oil World.

Fermierii din cele 28 de state europene vor recolta 21,4 milioane de tone de rapita in acest an, comparativ cu doar 21,02 milioane de tone cat a fost productia de anul trecut.

„Intrucat nu sunt riscuri ca vremea sa se inrautateasca, iar plantele sunt dezvoltate, recoltele se anunta a fi bogate in majoritatea statelor europene. Totusi trebuie urmarita cu atentia distributia si cantitatea de precipitatii in urmatoarea perioada”, sustin reprezentantii Oil World.

UE este cel mai mare producator mondial de rapita, urmata de Canada, potrivit datelor Departamentului de Stat pentru Agricultura din SUA (USDA). Rapita este folosita pentru obtinerea uleiului alimentar, furaje si la producerea de biodiesel.
sursa: Pescurt.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.