Este oficial: Ministrul Agriculturii a anuntat ca a solicitat prelungirea termenului de plata a subventiilor

Scris de Echipa Alcedo

euro -subventiiPotrivit unui comunicat de presa, remis aseara redactiei noastre de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Romania se alatura celorlalte state membre ale UE si a solicitat prelungirea termenului de plata a subventiilor europene din campania aferenta anului 2015, fara penalitati. “Am solicitat prelungirea, nu pentru a incetini ritmul in care se realizeaza platile, ci pentru a ne asigura ca nu vor exista penalizari pentru fermierii romani. Platile se realizeaza intru-un ritm alert, stim cat este de important pentru toti fermierii sa primeasca banii cat mai repede”, a precizat ministrul Achim Irimescu.
Reamintim ca in cursul lunii iunie 2016, Comisia Europeana a anuntat ca statele membre pot solicita o prelungire pentru plata subventiilor europene din campania 2015 catre fermieri pana la 15 octombrie 2016, fara ca acestea sa suporte penalitati. Masura a fost luata ca urmare a dificultatilor experimentate de mai multe Agentii de Plati din statele membre in cadrul primului an de plati, din Noua Politica Agricola Comuna.
Totodata, pana ieri, 29 iunie 2016, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a asigurat la plata ajutorul exceptional, cu caracter temporar, acordat fermierilor din sectorul laptelui si al produselor lactate, ajutor reglementat de HG nr. 160/16.03.2016, in suma totala de 8.773.154 euro pentru un numar de 17.014 cereri, precum si ajutorul exceptional in sectorul de crestere porcine in suma de 2.372.804 euro pentru un numar de 241 de cereri.
Pana astazi, 30 iunie 2016, APIA va emite ordinele de plata pentru fermierii ale caror cereri unice de plata depuse in cadrul Campaniei 2015 au facut obiectul controalelor pe teren.
Comunicat de presa MADR

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.