Este oficial: Fermierii calamitati in 2013 nu vor mai plati impozitul pe venitul agricol

Scris de Echipa Alcedo

grindina sub. 1 (1)In urma cu doua zile, Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta, Ordonanta de Urgenta privind modificarea unor acte normative si reglementarea unor masuri fiscale, prin care se anuleaza impozitul pe venitul agricol, proportional cu gradul de calamitate constatat. Aceasta Ordonanta se aplica acelor contribuabilii care au desfasurat in anul 2013 activitati agricole si care au suferit pierderi de venit, ca urmare a unor factori externi.

Actul normativ prevede acordarea acestei facilitati in cazul in care productia nu a fost asigurata si a fost calamitata in proportie de peste 30%, acest lucru putand fi dovedit printr-un document emis de autoritatea competenta, in conditiile legii. Mai mult, cei care au platit deja contributiile beneficiaza de restituirea sumelor achitate.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, actul normativ este o facilitate care ii va ajuta sa recupereze mai repede pagubele si sa poata sa se dezvolte in continuare.

sursa: comunicat ministerul Agriculturii

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.