Este oficial: De la 1 martie se pot depune cererile unice pe suprafata

Scris de Echipa Alcedo

Ieri, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca a fost semnat de catre Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, Ordinul pentru modificarea si completarea Ordinului MADR nr. 619/2015, care, pe langa modificarile si completarile aduse, prevede o serie de masuri de simplificare rezultate in urma consultarilor cu reprezentantii producatorilor agricoli. Astfel, fermierii vor putea, incepand cu 1 martie 2016, sa depuna cererile unice de plata, mai exact 1 martie – 15 mai (fara penalitati). Mentionam cateva dintre masurile de simplificare din O.619/ 2015:
– Se simplifica documentele  prin care fermierii fac dovada utilizarii terenului;
– S-a eliminat Capitolul XV-a din adeverinta <Inregistrari privind contractele de arendare>;
– Odata cu intrarea in vigoare a Regulamentului (UE) nr. 2333/2015, cererile unice de plata se supuncontroalelor incrucisate preliminare. Desi este o masura in plus pentru APIA, reprezinta o facilitate pentru fermieri. Astfel, urmare celor constatate de APIA, fermierii au dreptul sa modifice cererea unica de plata, fara penalizari, ducand astfel la cresterea calitatii cererilor depuse si la posibilitatea corectarii unor erori din cererile unice.
– Se introduc noi prevederi prin care se reglementeaza modul de desfiintare a culturilor secundare, incorporarea in sol fiind inlocuita cu distrugerea mecanica, termen mai larg, ceea ce permite executarea si a altor lucrari in afara celor ce presupun mobilizarea solului.
sursa: Comunicat de presa Ministerul Agriculturii

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.