Este oficial: Autorizatia glifosatului, prelungita pentru 18 luni

Scris de Echipa Alcedo

European_Commission.svgMaine, expira autorizatia de folosire a glifosatului, fapt pentru care oficialii Comisiei Europene (CE) au confirmat ieri, 28 iunie, ca autorizatia acestuia a fost prelungita cu inca 18 luni. De altfel, aceasta informatie s-a tot vechiculat in ultima luna, insa confirmarea oficiala a venit abia ieri. Ultima intrevedere de la Bruxelles in luarea unei decizii cu privire la glifosat a fost vineri, 24 iunie, insa pentru ca nu s-a intrunit majoritatea, fermierii au fost nevoiti sa astepte ziua de marti, 28 iunie, cand s-a anuntat oficial prelungirea cu 18 luni. Decizia de ieri reprezinta o responsabilitate majora pe „umerii” CE, ducand la pregatirea unui nou studiu ce va inlatura temerile ca glifosatul este posibil „cancerigen”. Reamintim ca, pana acum niciun studiu nu a confirmat faptul ca glifosatul este „posibil cancerigen”, iar scandalul din jurul glifosatului are „radacini” politice, lucru subliniat de mai multi lideri europeni.

Precizam faptul ca, dosarul toxicologic al glifosatului, depus de „Task Force” (GTF, format din 24 de companii) pentru sustinerea prelungirii autorizarii acestei substante active contine 15 studii legate de „eventualul efect cancerigen” care ar infirma ca glifosatul este „posibil cancerigen”.

sursa: reuters.com

Text adaptat de echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.