Este oficial: APIA a inceput astazi platile catre fermieri

Scris de Echipa Alcedo

bani subventiePotrivit unui comunicat de presa remis astazi dimineata redactiei noastre de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), aceasta informeaza ca ieri, 7 aprilie a inceput autorizarea, iar astazi, 8 aprilie a inceput efectuarea platilor finale aferente cererilor unice de plata – Campania 2015.

Ieri erau pregatite pentru plata 536.160 cereri unice, in suma totala estimata de 300 milioane euro. Dintre acestea, o prima transa de 27.273 cereri, in suma totala de 13.687.915 euro vor fi platite in cursul zilei de astazi. Aceste prime plati sunt efectuate catre fermierii care au solicitat plata pentru schemele din sectorul vegetal.

Este important de retinut ca platile se efectueaza progresiv incepand de astazi, pe masura ce dosarele fermierilor sunt procesate si validate pe tot fluxul de lucru din cadrul sistemului informatic, pentru fiecare schema de plata pentru care s-a facut solicitarea.

Pana la acest moment, schemele care se autorizeaza la plata sunt urmatoarele:

– Schema de plata unica pe suprafata in cuantum de 79,73 euro/ha;

– Plata redistributiva care cuprinde:

► primul interval: 1 – 5 ha inclusiv in cuantum de 5,00 euro/ha;

► al doilea interval peste 5 ha si pana la 30 ha inclusiv in cuantum de 51,07 euro/ha.

– Plata pentru tinerii fermieri in cuantum de 19,93 euro/ha;

– Plata pentru micii fermieri care au pana la 7 ha in cuantum de maxim 1250 euro;

– ANT 1 (Schema de ajutoare nationale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplata de productie) in cuantum de 19,19 euro/ha.

Precizam ca platile se efectueaza in lei, la cursul de schimb stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2015, respectiv 4,4176 lei pentru un euro.

Comunicat de presa APIA

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.