Este momentul pentru tratamentele fitosanitare in pomicultura!

Scris de Echipa Alcedo

Tratamentele fitosanitare au inceput odata cu caderea frunzelor, la intrarea in iarna sau in “ferestrele calde” din iarna cand temperaturile au depasit 6-7°C in timpul zilei, cu produse cuprice (reduc considerabil rezerva de ciuperci fitopatogene si bacterii). Dupa cum stiti deja, continua cu tratamente in perioada repausului vegetativ, pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi (paduchele din San Jose), dar si a altor daunatori (ouale acarianului rosu al pomilor, ouale afidelor, etc).

Cu ce putem face tratamentul?

Din acest sezon, compania ALCEDO vine cu un nou produs, N-OIL, un ulei vegetal care se poate aplica impreuna cu insecticidul MOSPILAN 20 SG, pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi, dar si a altor daunatori. Acest adjuvant imbunatateste performantele tratamentelor fitosanitare aplicate in pomicultura, in perioada repausului vegetativ. Are efect asfixiant pentru ouale de afide si acarieni. Nu produce fitotoxicitate pomilor, indiferent de momentul aplicarii amestecului. Tratamentul se aplica iarna sau spre sfarsitul repausului vegetativ, la umflarea mugurilor (inceputul dezmuguritului – faza de “urechiuse de soarece” la mar si de “buton verde” la prun), cand temperatura ambianta depaseste 4°C, este calm atmosferic (pentru evitarea driftului) si nu exista conditii de precipitatii in timpul sau imediat dupa aplicarea tratamentelor. Eficacitatea amestecului se mentine peste 30 zile de la aplicare si nu afecteaza fauna utila. Doza recomandata este de 10-15 l/ha (1%) N-OIL + 0,45 kg/ha MOSPILAN 20 SG. Cantitatea de solutie folosita este intre 1000 – 1500 l/ha, in functie de talia pomilor, astfel incat sa se realizeze o acoperire cat mai uniforma a ramurilor si tulpinii.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.