Este important sa tratam cu fungicid semintele de cereale paioase inainte de semanat?

Dupa acest sezon avem un motiv in plus sa tratam cu fungicid samanta de cereale paioase inainte de insamantare. Lipsa tratamentului fungicid la samanta s-a vazut anul acesta in culturile de cereale paioase, prin prezenta unor boli care se transmit prin samanta: Tilletia caries (malura), Fusarium spp. (fuzarioza), Ustilago nuda (taciunele zburator) si care “pandesc” in continuare samanta in sol pentru sezonul de toamna 2021.

Pentru aceasta toamna va recomandam AMIRAL PROFFY 6 FS sau AMIRAL NEO, ambele prezente in PORTOFOLIUL ISCUSIT de la ALCEDO.

AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l) este un fungicid iscusit consacrat, fabricat in Romania, ce beneficiaza de o formulare moderna. Este un produs sistemic ce actioneaza preventiv si curativ asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni care se transmit prin seminte si/sau sol. AMIRAL PROFFY 6 FS este omologat la grau, orz, orzoaica, triticale si secara in doza de 0,5 l/t de samanta.

AMIRAL NEO (ipconazol 15 g/l) este un alt fungicid sistemic din clasa triazolilor, special creat pentru tratamentul semintelor de cereale paioase, cu proprietati protective si curative si cu o eficacitate dovedita in combaterea unui spectru larg de boli transmise prin samanta si/sau sol. AMIRAL NEO este omologat la grau in doza de 1 l/t si orz 1,33 l/t samanta.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.