Erbicidul VECTOR, flexibilitate in aplicare si eficienta impotriva buruienilor cu frunza lata, la cereale paioase si porumb

VECTOR 2Azi va prezentam un erbicid, fabricat in Romania, formulat de catre Alchimex si care se gaseste anul acesta in portofoliul de produse al companiei ALCEDO. Este vorba despre VECTOR, a doua denumire comerciala a erbicidului MUSTANG, utilizat de foarte multi dintre dumneavoastra. Despre VECTOR va spunem ca este un erbicid selectiv, ce are ca substante active florasulam si 2,4 D. Se aplica postemergent si este destinat combaterii buruienilor cu frunza lata din culturile de cereale paioase, dar si porumb.

Retineti! Erbicidul penetreaza foarte rapid suprafata foliara a buruienilor, migrand spre punctele de crestere ale acestora, oprind cresterea buruienilor in 24 de ore. Combate peste 100 de specii de buruieni cu frunza lata, frecvente in culturile de cereale paioase,  inclusiv palamida.

Cum il folositi la cereale paioase?

Pentru cereale paioase (grau, orz, orzoaica, ovaz) are o fereastra foarte larga de aplicare putand fi folosit de la inceputul infratirii pana la formarea celui de-al 2-lea internod. Daca la multe erbicide, aplicarea se poate face numai cand temperatura este de peste 8-10 ºC, VECTOR este mai putin dependent de temperatura, putandu-se aplica chiar de la temperaturi de 5ºC, fiind perfect tolerat atat de catre cerealele de toamna cat si de cele de primavara. Pentru buruienile aflate in primele faze de vegetatie se aplica doza de 0,4 l/ha, iar pentru buruienile aflate intr-un stadiu avansat de dezvoltare si cele perene se recomanda doza de 0,6 l/ha.

Cand si cum trebuie folosit la porumb?

La cultura de porumb, se aplica in stadiul de 4-6 frunze. Produsul nu se aplica la cultura de porumb daca s-au facut tratamente cu insecticide organofosforice. In doza de 0,4 l/ha combate in procent mai mare de 95% buruienile aflate in primele faze de vegetatie. Pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvoltare se recomanda doza de 0,6 l/ha. Asigura combaterea totala a turitei (Galium aparine) si musetelului (Matricaria spp.) chiar si in stadii avansate de dezvoltare. Poate fi administrat concomitent cu fungicide, insecticide, o gama larga de graminicide si ingrasaminte foliare.

Pentru cei interesati de achizitionarea acestui produs, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO, din zona dumneavoastra agricola.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.