Erbicidul Tender, aliatul dumneavoastra impotriva buruienilor

Scris de Echipa Alcedo

Buruienile reprezinta o problema majora in orice cultura. Fara a actiona la timp, acestea va pot afecta culturile, ducand chiar la compromiterea lor. Asadar, pentru a nu va confrunta cu diverse buruieni, in newsletter-ul de astazi vi-l aducem in atentie pe Tender, a doua denumire comerciala a lui Dual Gold 960 EC, un produs pe care-l gasiti in portofoliul ALCEDO. Acesta este un erbicid preemergent ce are in componenta sa substanta activa S-metolaclor.
Tender asigura combaterea superioara si de lunga durata, in special a buruienilor graminee, dar si a unor buruieni cu frunza lata. Trebuie sa stiti ca, produsul ramane activ si nu se deplaseaza din zona de germinare a buruienilor. Are o solubilitate ridicata, actionand in stratul superior al solului, chiar si la cantitati mici de precipitatii. Tender este partenerul ideal in preemergenta, pentru diverse programe tehnologice.
La floarea-soarelui, se foloseste in doza de 1-1.5 l/ha. Inainte de semanat, cu incorporare superficiala (ppi) cu ajutorul combinatorului, sau preemergent, faraincorporare, daca exista umiditate suficienta. Solul trebuie sa fie bine pregatit.
Pentru cultura de porumb se utilizeaza in doza de 1-1.5 l/ha. Inainte de semanat cu incorporare, in conditii de seceta (ppi), incorporarea facandu-se superficial, nu mai adanc de 3-4 cm. De asemenea, se mai poate aplica preemergent fara incorporare imediat dupa semanat, in conditii de umiditate suficienta.
In cazul utilizarii la legumele infiintate prin rasad, se va aplica inainte de plantarea rasadurilor. Eficacitatea optima a tratamentului se obtine in conditiile de pregatire buna a patului germinativ, fara bulgari, bine maruntit in primavara, dupa aratura de toamna. Pentru a obtine cea mai buna eficacitate este foarte important sa fie aplicat cu presiune joasa si cu un volum de 150-600 l de apa.
Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.
Echipa ALCEDO