Erbicidul RANGO – aliatul culturilor libere de buruieni

Scris de Echipa Alcedo

RANGO, este a doua denumire comerciala a lui PANTERA 40 EC si, incepand cu acest an, se afla in oferta Alcedo. Produsul este un erbicid al companiei Agriphar Crop Solutions si are ca substanta activa quizalofop-P-tefuril 40 g/l. Este un produs de baza in combaterea buruienilor monocotiledonate si a samulastrei cerealelor in culturile de rapita, floarea-soarelui, sfecla de zahar, cartof, soia, legume si lucerna. Efectul sau deosebit in combaterea buruienilor, face din RANGO un standard folosit in majoritatea tehnologiilor de cultura.

RANGO, fiind un produs cu o sistemicitate ridicata, este absorbit de catre frunzele buruienilor graminee si se transloca in intreaga planta. Se acumuleaza in punctele de crestere a lastarilor si rizomilor, unde blocheaza sinteza normala a lipidelor, conducand la combaterea totala a gramineelor.

Pentru o buna eficacitate, se recomanda ca buruienile graminee anuale sa fie in faza de 2-4 frunze, graminee perene, 10-20 cm iar Sorghum halepense(costreiul) in faza de pana la 10-70 cm inaltime (pana la formarea paniculului). Pentru rapita, se va utiliza in doza de 0.75-1.5 l/ha, la floarea-soarelui 0.75-1.75 l/ha, soia 0.75-2.0 l/ha, pentru sfecla de zahar 0.75-1.5 l/ha, iar pentru lucerna 0.75-1.75 l/ha. De asemenea, se mai poate folosi pentru ardei gras, ceapa semanata direct, castraveti si pepeni verzi, in doza de 1,5 l/ha, pentru cartof 0,75-2,0 l/ha, tomate transplantate 0,75 l/ha, iar pentru vita-de-vie doza este de 3 l/ha. Se va folosi un volum al solutiei de tratat de 200-400 l apa/ha. Efectul total este obtinut la 14-21 zile de la aplicare. Performantele nu sunt afectate de ploaie, de indata ce solutia s-a uscat pe plante.

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produse, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.