Erbicidarea, o veriga importanta in tehnologia de cultura a porumbului

Scris de Echipa Alcedo

Buruienile pot compromite culturile agricole, daca nu se iau masuri corecte si la timp, iar pierderile sunt date de gradul de imburuienare al culturii. Porumbul are o crestere lenta in primele 4-6 saptamani de la rasarire, asociata cu un numar redus de plante/m2, creand astfel o competitie inca de la inceput intre planta de cultura si buruiana, cu un avantaj major in favoarea buruienilor.

Specialistii ALCEDO au pregatit o gama de PACHETE ISCUSITE pentru cultura porumbului, dar nu numai, iar pachetul BRONZE ASTRAL VECTOR este solutia ideala pentru erbicidarea porumbului in postemergenta.

ASTRAL 40 OD este absorbit prin frunze si radacini si se transloca spre tesuturile de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor si provocandu-le uscarea.

Spectrul actiunii erbicide cuprinde:

  • buruieni monocotiledonate anuale (incluzand specii de SetariaEchinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium si Avena);
  • buruieni monocotiledonate perene (Sorghum halepensedin rizomi si din seminte, Agropyron repens);
  • buruieni dicotiledonate anuale (Amaranthussi specii de crucifere).

VECTOR se aplica in stadiul de 4-6 frunze, fiind un erbicid selectiv pentru hibrizii de porumb. In doza de 0.4 l/ha combate in procent mai mare de 95% buruienile aflate in primele faze de vegetatie. Pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvoltare se recomanda doza de 0.6 l/ha.

Pachetul se poate aplica in amestec cu fertilizantii foliari MICROFERT U si MICROFERT Zn, pentru prevenirea carentelor de zinc si a altor nutrienti necesari culturilor de porumb in aceasta fenofaza.

Intreaga gama de PACHETE ISCUSITE pentru PORUMB este disponibila aici.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.