Erbicidarea la cereale paioase – solutii iscusite cu flexibilitate in aplicare, pentru primaveri ploioase

Scris de Echipa Alcedo

Desi o parte dintre fermieri au erbicidat inca din toamna culturile de paioase, si acum sunt in asteptarea momentului optim sa faca o noua erbicidare sau “o corectie” acolo unde este cazul, exista si fermieri ce au asteptat primvara pentru prima erbicidare, cand intrarea in camp tine foarte mult de conditiile climatice potrivite.

Asadar, daca anumite erbicide va conditioneaza din punct de vedere al perioadei de aplicare, specialistii ALCEDO va recomanda erbicidele din familia RIVAL impreuna cu STARANE SUPER sau DICOPUR M. Acestea au o fereastra mai larga de aplicare, de la faza de infratire pana la burduf. Este important de mentionat faptul ca, aceste erbicide, combinate, asigura un spectru mare de combatere, chiar si impotriva buruienilor problema, precum: palamida, turita, musetelul, etc.

RIVAL STAR 50 SX este un erbicid sistemic, sulfonilureic, selectiv fata de culturile de cereale paioase, ce actioneaza asupra unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene, inclusiv asupra celor rezistente la 2,4 D. Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar dupa 5-10 zile, iar moartea acestora se produce dupa 15-25 zile.

Doza omologata:

  • Grau de toamna, orz de toamna, secara de toamna, triticale: 30 g/ha (buruieni dicotiledonate anuale, exceptie Galium aparine si Veronica spp) si 37,5 g/ha (Cirsium arvense);
  • Grau de primavara, orz de primavara, ovaz: 45 g/ha (buruieni dicotiledonate anuale, exceptie Galium aparine si Veronica spp).

RIVAL ULTRA este un erbicid selectiv, sistemic, sulfonilureic, pentru combaterea in post-emergenta a buruienilor cu frunza lata din culturile de cereale paioase. Acesta stopeaza cresterea buruienilor dupa cateva ore de la aplicare, datorita formularii unice si a vitezei mari de actiune,  distrugerea completa avand loc dupa 15-25 de zile de la aplicare.

Doza omologata de aplicare este de 35 g/ha, postemergent, de la 2 frunze ale culturii pana la aparitia frunzei stindard, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, cand buruienile anuale sunt in faza de 2-6 frunze, iar cele perene sunt in faza de rozeta.

STARANE SUPER (a doua denumirea produsului CERLIT SUPER) este un erbicid sistemic, cu o flexibilitate remarcabila in aplicare, destinat combaterii in postemergenta a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase de toamna si primavara.

Doza omologata:

  • Grau, orz, ovaz, secara, triticale, porumb, porumb zaharat, pajisti, pasuni, gazon: 0,54 l/ha;
  • Ceapa, ceapa verde, ceapa esalota, usturoi: 0,3 l/ha.

STARANE SUPER nu afecteaza germinatia semintelor, deci poate fi utilizat cu success in combaterea buruienilor dictiledonate din loturile semincere de cereale.

DICOPUR M este un erbicid sistemic, de tip hormonal, cu fereastra larga de aplicare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de grau si orz, care se absoarbe cu precadere prin cale foliara, provocand dereglarea cresterii celulelor si afecteaza respiratia.

De asemenea, va recomandam si urmatoarele pachete iscusite din portofoliul nostru:

  • Pachetul DUO RIVAL STARANE, format dintr-un erbicid din gama RIVAL (RIVAL STAR 50 SX/ RIVAL ULTRA) si erbicidului STARANE SUPER.
  • Pachetul DUO RIVAL DICOPUR, format dintr-un erbicid din gama RIVAL (RIVAL STAR 50 SX/ RIVAL ULTRA) si a erbicidului DICOPUR M.

Mai multe detalii privind modul de utilizare al acestor erbicide gasiti atat in aplicatia ALCEDO, cat si la reprezentantii ALCEDO din zona dvs..

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.