Erbicidarea in toamna, primul pas pentru o cultura curata si sigura

Scris de Echipa Alcedo

Pentru zonele in care a plouat deja sau urmeaza sa ploua, zone in care este posibil semanatul cerealelor paioase in aceasta toamna, ingrijirea culturilor inca de la infiintare este o necesitate.

Un prim secret pentru aceasta etapa este erbicidarea din toamna. De ce credeti ca batem moneda pe acest lucru? Pentru ca, mergand doar pe erbicidarea in primavara, v-ati lovit adesea de o primavara capricioasa, cand nu ati reusit sa intrati la timp in camp. Buruienile, evident, au concurat cerealele paioase, afectand cresterea plantelor de cultura, conducand la pagube cuantificate ulterior intr-o scadere a productiei.

In plus, luate dintr-o faza incipienta, combaterea buruienilor este mult mai usoara si cu costuri evident mai mici. Un tratament in toamna permite o erbicidare chiar mai tarziu in primavara, cand ferestrele de aplicare sunt din ce in ce mai scurte, iar daca ratati momentul optim, buruienile problema, precum Veronica si Stellaria, vor creste foarte mult, chiar cu riscul de a nu fi combatute.

O cultura care intra „curata” in iarna, are un start mult mai bun in primavara, care in final se vede in sporul de productie.

Ce solutii avem pentru erbicidarea culturilor de cereale paioase in toamna? Raspunsul, aici.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO