Erbicidarea in toamna, o solutie pentru combaterea buruienilor din culturile de cereale paioase

Scris de Echipa Alcedo

rival-75-gdIn general, culturile de cereale paioase sunt invadate de buruieni dicotiledonate, buruieni care germineaza atat in toamna cat si in primavara. In ultimii ani, din cauza evolutiei vremii, cu ierni foarte blande, multe specii de buruieni (Veronica sp. Matricaria sp., Thlaspi arvense, etc) s-au dezvoltat si chiar inmultit, devenind o problema pentru culturile de cereale paioase, ceea ce in conditiile unei ierni normale, poate chiar geroase nu ar fi fost posibil.

De multe ori, fermierii s-au plans ca erbicidele aplicate in primavara nu au avut eficacitatea scontata, dar de fapt, epoca de aplicare la un stadiu foarte avansat de crestere al acestor buruieni (ex. Veronica sp. la inflorire), a creat acesta “falsa rezistenta” la erbicid.

Prin urmare, aplicarea inca din toamna a unui erbicid, face ca aceste specii sa fie combatute cu succes. In primavara, daca este cazul, erbicidele se pot aplica cand buruienile sunt in stadii foarte tinere de crestere, faza la care se recomanda aplicarea majoritatii erbicidelor.

In acest context, ALCEDO va ofera o solutie eficienta cu protectie de lunga durata, aplicand inca din toamna, erbicidul RIVAL 75 GD, fabricat in Romania (clorsulfuron 75 %), in doza de 15-20 g/ha. Aplicat in toamna, in postemergenta timpurie, pe langa buruienile dicotiledonate, poate combate si unele buruieni monocotiledonate, cum este cazul speciilor Apera spica-venti-iarba vantului si Lolium sp. O eficacitate maxima a tratamentului cu RIVAL 75 GD se obtine daca erbicidarea se face in conditii normale de umiditate atmosferica si sol. Nu se recomanda executarea erbicidarii, daca culturile de cereale se afla in stres hidric sau termic. In aceste conditii, erbicidarea se amana pana la venirea primei ploi sau dupa irigarea culturii.

Nu uitati, ca prin aplicarea erbicidului RIVAL 75 GD, inca din toamna, veti avea culturi curate atat in toamna cat si in primavara, cu mentiunea ca in primavara, numai daca este cazul, se poate efectua inca o erbicidare, aceasta lucrare putandu-se efectua chiar mai tarziu.

Asadar, pentru a afla mai multe informatii despre aceste produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO