ERBICIDAREA IN TOAMNA LA CEREALE PAIOASE, NECESARA ACOLO UNDE GRAUL A RASARIT, MAI ALES IN CONDITIILE ACESTEI TOAMNE TARZII

Scris de Echipa Alcedo

SOLUTIA: RIVAL 75 GD, PELICAN DELTA 606 WG, BIZON si JOYSTICK

De ceva vreme, ALCEDO va recomanda erbicidarea inca din toamna a cerealelor paioase. De ce credeti ca batem moneda pe acest lucru? Pentru ca, mergand doar pe erbicidare in primavara, v-ati lovit adesea de conditii care nu permit sa intrati la timp in camp. Buruienile, evident, au concurat si afectat cresterea plantelor de cultura. Se pare ca toamna aceasta va fi destul de lunga, cu temperaturi de peste 15 grade, in majoritatea regiunilor tarii, pana pe la jumatatea lunii noiembrie. Ce inseamna asta? Conditii optime pentru aparitia buruienilor inca din toamna! Deci, acum este momentul sa interveniti!

In concluzie, recomandarile noastre pentru erbicidarea in toamna sunt:

RIVAL 75 GD este un erbicid sistemic, cu aplicare in toamna, in postemergenta, cu efect rezidual de durata, selectiv fata de planta de cultura. Are un spectru larg de actiune impotriva buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale paioase.

PELICAN DELTA 606 WG este un erbicid complex, cu spectru larg de combatere, ce poate fi aplicat la grau la temperaturi mai scazute (peste 5ºC). Doza de aplicare este redusa si eficienta tratamentului foarte buna. Translocarea rapida in planta determina oprirea dezvoltarii buruienilor la scurt timp dupa aplicare.

BIZON este un erbicid cu aplicare in postemergenta, in toamna, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale din culturile de grau de toamna, orz de toamna, secara si triticale. Diflufenicanul este eficient in combaterea buruienilor in curs de rasarire, iar florasulamul si penoxsulamul ajuta la inhibarea cresterii si dezvoltarii buruienilor.

JOYSTICK este un erbicid complex, cu trei substante active, plus un safener. Se aplica in toamna la grau, orz, ovaz si secara, de la stadiul de 2 frunze pana la sfarsitul infratirii. Combate in postemergenta majoritatea buruienilor dicotiledonate, dar si monocotiledonate, inclusiv iarba vantului si odosul. Siguranta tratamentului se datoreaza safenerului din compozitie.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/.

Echipa ALCEDO