Erbicidarea in preemergenta, vitala pentru un start bun al culturii de mazare

Scris de Echipa Alcedo

Mazarea, chiar daca se seamana foarte devreme, este invadata de buruieni, cultura fiind sensibila la imburuienare inca de la rasarire. Erbicidele neaplicate la timp sau aplicate gresit pot avea repercusiuni importante asupra randamentului culturii.

Erbicidarea in preemergenta este vitala pentru un start bun al culturii, dar ce erbicide avem la indemana?

CLOMATE este o solutie foarte buna pentru aplicarea in preemergenta daca constatam prezenta buruienilor: turita (Galium aparine), rocoina (Stellaria media), sugel (Lamium purpureum), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), firuta (Poa annua) etc..

Momentul optim de aplicare a tratamentului este atunci cand buruienile se afla intr-un stadiu cat mai mic de dezvoltare. Se aplica un singur tratament in preemergenta (la maxim 3 zile de la semanat).

Formularea ca suspensie de microcapsule (CS) permite degajarea treptata a substantei active, prelungind astfel perioada de activitate a erbicidului.

Este omologat in doza de 0,25 l/ha si este compatibil cu multe erbicide, de aceea, inainte de amestecare, consultati tabelele de compatibilitate sau in lipsa acestora efectuati un test de compatibilitate.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO