Erbicidarea in preemergenta, vitala in zonele unde vremea a intarziat semanatul porumbului si al florii soarelui

Scris de Echipa Alcedo

Vremea capricioasa din aceasta primavara a pus probleme fermierilor din multe zone ale tarii, intarziind semanatul culturilor de primavara. Pentru a inregistra o eficacitate cat mai ridicata in combaterea buruienilor din culturile de porumb si floarea soarelui, pot fi aplicate mai multe tratamente, in functie de speciile de buruieni existente si de dominanta acestora.

Primul tratament, aplicat imediat dupa semanat, in preemergenta, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa) din seminte, dar si unele dicotiledonate.

Ce erbicide puteti alege pentru aceasta faza?

TENDER asigura combaterea superioara si de lunga durata in special a buruienilor graminee, dar si a unor buruieni cu frunza lata. Aplicat in doza de 1-1,5 l/ha, imediat dupa semanat in conditii de umiditate, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din samanta) si unele dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Hibiscus) din culturile de porumb si floarea soarelui.

SILBA este un erbicid selectiv ce actioneaza impotriva majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale. Aplicat preemergent, in doza de 4-5 l/ha, combate buruienile anuale, exclusiv dicotiledonate rezistente (mustar salbatic, ridiche salbatica, cornuti) din culturile de porumb. De asemenea, combate buruienile anuale (exceptie: cornuti, zarna, mustar salbatic) din culturile de floarea soarelui, doza omologata fiind de 3,5-4 l/ha. Atentie! SILBA nu se aplica pe o cultura de floarea soarelui in curs de rasarire sau rasarita, ci numai in intervalul semanat – rasarit, cat mai aproape de momentul semanatului.

Pentru o buna eficacitate a erbicidelor, patul germinativ trebuie sa fie bine pregatit, fara bulgari si cu o umiditate suficienta in sol.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO